Що таке «фотоловушка» які бувають види і для чого потрібна. Як вибрати.

Фотопастка – це не просто камера, це швидше за все прилад, який автоматично робить фото-відео фіксацію об’єкта, що рухається. Тобто в фотопастку вбудований датчик руху, який спрацьовує на рух і надалі камера вловивши рух робить фото. Відео.
Фотопастки умовно можна розділити на ті, що передають дані (з модулем GSM), і без модуля. Різниця між ними як у передачі даних так і в ціні, без модуля набагато дешевша.
Різні бренди виробляють різні за параметрами фотопастки (дозвіл, дальність датчика руху, видимість-невидимість інфрачервоного підсвічування). Наприклад, бренд Suntek робить пастки з передачею даних виключно з 940 діапазоном підсвічування. Цей діапазон невидимий як тварин, так людини. Щодо якості фото – тут просте правило – низька якість зйомки – нижча ціна.
Насамперед фотопастка була винайдена і використовується в США як засіб стеження за тваринами. Їх встановлюють на стежках, підгодівельних станціях тощо. Згодом фотопастка узвичаїлася і в нас, але за статистикою лише 20 % фотопасток використовується для полювання, 80% – для охоронних цілей.
Давайте опишемо тепер як вибрати фотопастку. Перше, що потрібно знати – це для чого будемо застосовувати – полювання чи охорона. Тут різниця буде велика, тому що ті параметри, що потрібні в полюванні, не підійдуть для охорони.
Фотопастка для полювання.
Тут можна зупинитись на дешевших моделях. Немає сильної вимоги до вирішення фото. Можна брати і з невеликою роздільною здатністю. Різниця у підсвічуванні також грає вирішальної ролі, чи це діапазон 840 чи 940 інфрачервоних хвиль. Передача даних – за бажанням. Можна взяти з модулем, а можна і без .
Фотопастки для охорони. До вибору фотопастки для охорони варто підійти серйозніше. Тут уже відіграє роль невидимості інфрачервоного підсвічування. Потрібно купувати ту фотопастку – у якої невидиме (940) підсвічування. Також важлива характеристика – якість фото. Чим краща якість – тим простіше буде дізнатися автомобіль, людину і т.д. Дальність спрацьовування датчика руху – важлива річ, тому що потрібно розуміти і ставити фотопастку на тій відстані куди дотягувати датчик. Ще однією обов’язковою характеристикою є передача даних. Це потрібно для того, щоб вчасно реагувати на те, що відбувається в полі зору камери.